25 mini računara iz projekta „1000 za budućnost“

09.06.2020.

Opštini Novo Goražde, kao izrazito nerazvijenoj Opštini je pripalo 25 računara „Rapsberry Pi 4“ i 5 212 3G rutera, iz projekta „1000 za budućnost“ koji je sprovelo Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske.

Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Srđan Rajčević, koji je i inicijator ove akcije, ističe da je time završena zapravo prva faza ovog projekta.

„U proteklih trideset dana podijelili smo 1.000 računara, 212 3G rutera, 330 štampanih priručnika i kreirali i pustili u rad edukativni sajt 1000zabuducnost.org. Ubrzo pokrećemo aktivnosti na osmišljavanju i realizaciji druge, masovnije i ambicioznije faze. Veliko hvala našim društveno odgovornim kompanijama na ovoj donaciji sa nadom da ćemo i dalje sarađivati na realizaciji ovog plemenitog cilja. Našim đacima želim sreću u budućem radu i životu. Želim da vjerujem da smo im bar malo pomogli u izboru zanimanja budućnosti“, ističe Rajčević.

„U sledećem periodu će se odlučiti o datumu podjele računara učenicima OŠ „Vuk Karadžić“, a to će vjerovatno biti prije početka školske godine 2020-2021. godine  uz adekavatan kurs o korištenju i namjeni ovih specijalizovanih mini računara“,  izjavila je načelnica Novog Goražda Mila Petković.