Druga „Konferencija beba“ u Novom Goraždu

30.06.2019.

Konferencija beba, koja je u Novom Goraždu po drugi put okupila kako najmlađe bebe, tako i njihove starije drugare, ove subote u naše malo mjesto donijela je radost i osmijehe.

Od 22 bebe, koliko ih je bilo prijavljeno ove godine, stručni žiri izabrao je radno predsjedništvo koje čine najmlađa i najstarija beba, kao i beba sa najviše braće i sestara. Titula najmlađe bebe ove godine pripala je Dunji Tanović, dok je najstarija beba bio Lazar Kovačević. Beba sa najviše braće i sestara bio je Vasilije Lasica.

Konferenciji beba prethodio je maskenbal, gdje se mogao vidjeti trud roditelja koji su dječake i djevojčice maskirali u barbike, gusare, lovce i mnogo drugih zanimljivih kostima, ali najviše pažnje privlačila je radost i igra u kojoj smo svi uživali.

Ministarstvo porodice, omladine i sporta već dugi niz godina inicijator je održavanja manifestacije „Konferencija beba“ pod sloganom „Ljepša Srpska – brojnija Srpska“. Cilj ove manifestacije je podizanje svijesti o značaju porodice, kao i ukazivanje na problem nedovoljnog radjanja djece u Republici Srpskoj.

Firma „Thor“ iz Doboja u saradnji sa Ministarstvom porodice, omladine i sporta donirala je određen broj igračaka za bebe koje su učestovale na ovogodišnjoj konferenciji, dok je Opština Novo Goražde ove godine obezbjedila poklone za sve učesnike konferencije. Načelnica naše Opštine Mila Petković podijelila je poklone bebama, kao i djeci koja su učestvovala u maskenbalu.

Poruka ove manifestacije je jasna, treba da učimo od djece kako se iskreno radovati životu i sitnicama koje nam svaki dan donosi, jer su baš ovakvi dani jedni od najljepših u Novom Goraždu.

Slike možete preuzeti klikom na link ispod

GALERIJA