Четрнаеста редовна сједница СО Ново Горажде одржаће се за седам дана

24.12.2018.

Након што је данас одржана сједница Колегијума Скупштине општине Ново Горажде, потпредсједник СО Фуад Машић је заказао одржавање четрнаесте редовне сједнице локалног законодавног органа у понедјељак, 31.12.2018. године, са почетком у 10.00 часова.

На овој сједници ће се расправљати о Приједлогу плана буџета општине Ново Горажде за 2019. годину, као и о начину извршења истог. Предложени Буџет за наредну годину износи 1.942.660,00  конвертибилних марака.

Пред одборницима ће се, такође, наћи сет приједлога одлука чије је доношење потребно да би се у складу са законом извршила легализација већ изграђених стамбених објеката, односно сет приједлога одлука чије је доношење потребно да би се у складу са законом одобрила градња одређених објеката намијењених за јавна окупљања. Према ријечима Стојанке Андан, шефа Одсјека за просторно уређење и стамбено комуналне послове у Општинској управи, предложене одлуке практично представљају приједлоге појединачног вида просторног планирања, намијењеног за конкретне локације, с обзиром да општина Ново Горажде и даље нема усвојену и важећу просторно-планску документацију. Иначе, усвајање просторно планске документације је планирано за 2019. годину.

Осим поменутих аката, Скупштина ће расправљати и о Приједлогу одлуке о изради Стратегије развоја општине Ново Горажде за период од 2019 -2028. године, Извјештају о раду и финансијском пословању ЈЗУ „Дом здравља Ново Горажде“ Ново Горажде за 2017. годину, те Извјештају о раду Цивилне заштите општине Ново Горажде за 2018. годину.