Bili smo na predstavi „Mirka“

01.10.2019.

U Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ u Novom Goraždu, protekle sedmice je održana dječija interaktivna predstava „Mirka“. Ova predstava je realizovana kao zajednički projekat Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske, Ministarstva saobraćaja i veza, Ministarstva prosvjete i kulture i Auto moto saveza Republike Srpske.

Predstava u isto vrijeme posjeduje i obrazovni karakter, jer ima za cilj unapređenje saobraćajnog obrazovanja i vaspitanja djece ranog školskog uzrasta. Namijenjena je djeci prvih, drugih i trećih razreda osnovnih škola čiji akteri kroz igru i zabavu uče djecu o bezbjednom ponašanju u saobraćaju i, naravno, besplatna je.

Opština Novo Goražde je organizovala izvođenje pomenute predstave i u našoj školi, prilikom kojeg se stekao utisak da djeca u Novom Goraždu dobro poznaju osnovne saobraćajne propise i kulturu, jer su kroz interakciju sa glumcima pokazali zavidan nivo znanja. Može se reći da je izvođenje predstave „Mirka“ bio pun pogodak, jer su naši mališani imali priliku da uživaju, ali i da nauče kako da se ponašaju u saobraćaju.